Zunanja senčila

Zunanja senčila – zaščita pred zunanjim svetom

Zunanja senčila so učinkovita rešitev pred motečim zunanjim hrupom in v primeru toče ter nevarnega vetra tudi hitro uporabna okenska zaščita.

Izbirate lahko med najrazličnejšimi roletnimi sistemi (nadokenski, predokenski, podometni), zunanjimi žaluzijami (vidna maska, podometna maska) screen roloji, brisoleji in polkni.

Rolete

Rolete so senčila, ki nam omogočajo zaščito z zunanje strani pred različnimi zunanjimi vplivi in nezaželjenimi pogledi. Z njimi dosežemo popolno zatemnitev prostora, hkrati pa nam nudijo tudi odlično toplotno in zvočno izolacijo. Varujejo nas pred vlomilci (protivlomna zaščita) ter ščitijo pred vdorom nadležnega mrčesa in žuželk v prostor (z integriranim komarnikom v roletni omarici).

ALU lamela je sestavljena iz aluminijastega oklepa in polnjena z izolirno peno, PVC lamela pa je plastična, cenejša, a tudi manj učinkovita.

Rolete lahko upravljate na ročni ali elektro pogon, vse pa imajo možnost vgradnje integriranega komarnika.

Nadokenske rolete

Zunanja senčila

Montira se na okno v notranjosti prostora hkrati z montažo okna. Omarica je iz ekstrudirane plastike in je dodatno kakovostno izolirana.

Vidni del omarice v prostoru je lahko v različnih barvah RAL ali prevlečen z renolitno folijo. Notranji pokrov s spodnje ali čelne strani omogoča preprost dostop do rolete pri morebitnem servisu.

Predokenske rolete

Zunanja senčila

Predokenski sistem se montira na zunanjo stran okna, neposredno na okvir okna. V posebnih primerih se lahko tudi na fasado.

Montaža je preprosta in hitra. Izbirate lahko med številnimi različnimi oblikami omaric (petkotna, kvadratna, ovalna, polkrožna), barvami omaric, vodil, lamelnih plaščev in tako vplivate na zunanji videz objekta.

Predokenske podometne rolete

Zunanja senčila

Sistem za novogradnje in adaptacije, kjer se prenavlja tudi fasada. Podometni sistem se enako
kot predokenski montira neposredno na zunanji okenski okvir ali preklado, vendar pred dokončanjem fasade.

Roletna omarica je hkrati tudi ometni nosilec, prek katere se nanese omet tako, da omarica ni vidna. Odprtina je ob morebitnem servisu pri okvari lahko dostopna.

Zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije so senčila, ki so primerne za vgradnjo tako na poslovne kot tudi stanovanjske objekte. Učinkovito zaščitijo vaš prostor pred vremenskimi vplivi, še posebej pred osončenjem in pregrevanjem prostorov. Primerne so tudi za senčenje večjih površin (večje dimenzije odprtin).

Z reguliranjem kota lamel vam zunanje žaluzije omogočajo kontrolo nad količino svetlobe in zasebnosti v prostoru. Omogočajo pretok svetlobe tudi v spuščenem stanju, kar je njihova prednost v primerjavi z drugimi zunanjimi senčili.

Zunanje žaluzije lahko upravljate na ročni ali elektro pogon, vse pa imajo možnost vgradnje dodatnega komarnika.

Podometne žaluzije

Zunanja senčila

Podometne zunanje žaluzije se lahko vgrajujejo na objekt sočasno z vgradnjo oken pred izvedbo fasade (sistemi Modul, Invisa in Krater) ali po končani fasadi (sistem Krpan – klasična izvedba žaluzij). V tem primeru se ob vgradnji oken zmontira samo podometna maska zunanjih žaluzij, po končani fasadi pa se zmontirajo še zunanje žaluzije. Podometne zunanje žaluzije so primerne za novogradnje in adaptacije hiš, kjer ima investitor namen delati tudi novo fasado.

Če ne želimo, da nam paket zložene žaluzije poseže v svetli del okna, je pomembno, da imamo možnost žaluzijo dvigniti nad okno, kar pa rešimo tako, da predhodno naredimo zob v prekladi ali pa vgradimo okno vzporedno z zunanjim delom zidu.
Maska podometne žaluzije je prekrita s fasado, tako da se s strani le-te ne (oz. zanemarljivo malo) vidi. To pomeni, da je idealna rešitev za primere, ko z njimi ne želimo bistveno vplivati na zunanji videz objekta.

Zunanje žaluzije z vidno masko

Zgornja pokrivna maska je pri klasičnih zunanjih žaluzijah vidna.

Zunanja senčila

Zunanji screen roloji

Zunanja senčila

Roloji imajo zaradi svoje uporabnosti ter enostavnosti pri nas dolgo tradicijo in so atraktivni tudi v moderni arhitekturi.
Ponujajo pester izbor barvnih vzorcev in materialov z različno prepustnostjo svetlobe.

Zunanja omarica in vodila so izdelani iz kakovostnega debelostenskega aluminija in dobavljivi v vseh barvah po lestvici RAL.
Poznamo več izvedb rolojev, ki jih ločujemo glede na obliko, dimenzije, materiale, način montaže …

Brisoleji

Brisoleji so senčila, ki so mnogo bolj kompaktna in odpornejša, hkrati pa dimenzijsko veliko večja od ostalih standardnih senčil.

V kombinaciji s fasado, poleg svoje osnovne funkcije senčenja, pripomorejo tudi k lepšemu zunanjemu izgledu, hkrati pa prispevajo k dodatni toplotni izolaciji.

Brisoleji se lahko uporabljajo tudi, kot zaščita ali ograja za različne tipe teras.

Brisoleji lahko imajo gibljive ali fiksne lamele.

Zunanja senčila

Polkna

Zunanja senčila

Polkna so tradicionalnimi sistem zaščite in zatemnitve prostorov, ki so najbolj običajne za mediteranski arhitekturni prostor.

Zahvaljujoč visoki estetski ravni polepšajo pročelje vsake zgradbe.

Polkna so dobavljiva v ALU materialu, z gibljivimi ali fiksnimi lamelami.