Komarniki

Komarniki – dodaten občutek udobja

Komarniki so učinkovita zaščita pred komarji in drugim nadležnim mrčesom.

Uporaba in montaža komarnikov je preprosta, komarnike pa je mogoče namestiti na že dokončane objekte. So zelo obstojni, izdelani iz aluminijastih profilov in mreže iz steklenih vlaken, odporne proti UV-žarkom, ki nam kljub zaščiti omogočajo pretok svežega zraka in skoraj nemoten pogled iz prostora.

Odvisno od objekta in želje uporabnikov imamo več vrst komarnikov, ki so: fiksni komarniki, rolo komarniki, nihajni (vrata) komarniki, drsni komarniki in plise komarniki.

Fiksni komarnik

Komarniki

Samostojni fiksni komarniki so primerni za montažo na vse vrste oken, tudi tam, kjer so rolete ali druga zunanja senčila že montirana.

Fiksni komarnik je sestavljen iz alu profila in skoraj nevidne plastificirane mreže iz steklenih vlaken, ki je odporna na zunanje vremenske vplive, minimalno zmanjša pretok zraka in je vpeta v profil z gumirano cevjo.

Rolo komarnik

Rolo komarnik enostavno dvigamo in spuščamo, pri čemer se mrežica pomika po stranskih vodilih in se navija na zgornjo cev, ki je montirana v lični aluminijasti kaseti.

Rolo komarnik lahko odpiramo horizontalno ali vertikalno.

Rolo komarnik je lahko samostojen ali pa integriran v ohišje zunanjega senčila (rolete ali žaluzije) in je razen mreže praktično neviden.

Komarniki

Nihajni (vrata) komarnik

Komarniki

Na prehodih iz notranjega prostora na terase ali balkone lahko uporabljamo komarniška vrata s samozapiralnim mehanizmom, ki jih lahko odpiramo iz zunanje ali notranje strani.

Na komarnikih s samozapiralnim mehanizmom lahko s pomočjo prečnega profila uporabimo na spodnjem delu močnejšo kovinsko mrežico, ki preprečuje vstop tudi večjim vsiljivcem.

Mogoča je eno- ali dvokrilna izvedba, priporočljivo pa je, da krilo ni širše od 120 cm.

Drsni komarnik

Drsni komarnik je izredno funkcionalen, praktičen in učinkovit.

Zelo primeren je za drsna okna in drsna balkonska vrata. Sestavljen je iz ALU-profilov, komarniške mreže in ALU-vodil, po katerih komarnik drsi.

Na drsnih komarnikih lahko s pomočjo prečnega profila uporabimo na spodnjem delu močnejšo kovinsko mrežico, ki preprečuje vstop tudi večjim vsiljivcem.

Komarniki

Plise komarnik

Komarniki

Plise komarnik je kakovosten in stilsko dovršen izdelek, njegovo upravljanje pa je preprosto in lahko. Njegova prednost je v tem, da ga je mogoče montirati frontalno na okenski okvir. Komarnik sestavljajo okvir, ki je izdelan iz aluminija, vzdržljiv mehanizem in mreža.

Plisirana mreža komarnika je varjena in ojačana z vrvicami. Prednost plise komarnika je v nizkem pragu na prehodu, ki omogoča brezskrben korak.

Plise komarnik lahko montiramo tudi na okna, še posebej tam, kjer ni dovolj prostora za rolo komarnik. Izvedbe plise komarnika so različne; enojna plise komarnik vrata za širine do 250cm ali dvojna plise komarnik vrata za širine do 275 cm.

Pri enojnem sistemu se komarnik lahko zapira v levo oz. desno stran, pri dvojnem sistemu proti sredini, od leve in desne strani, kjer se skupaj zapre z magnetom, ki je vpet po celotni višini zaključnega profila. Mreža je standardno siva.