Notranja senčila

Notranja senčila – estetska dopolnitev oken

Senčila so postala nepogrešljiv dodatek oken, s katerimi povečate kvaliteto bivalnega prostora. Omogočajo celoletno varčevanje z energijo: poleti s preprečevanjem pregrevanja, pozimi z zmanjšanjem izgube toplote. Kot zaščita pred nezaželenimi pogledi povečujejo zasebnost in odganjajo vsiljivce.

Izbirate lahko med notranjimi žaluzijami, screen roloji, pliseji in eclise senčili.

Notranje žaluzije

Notranja senčila

Notranje žaluzije spadajo med najbolj množična in cenovno ugodna notranja senčila. Montirajo se na notranjo stran oken. Širina aluminijastih lamel je lahko 16 ali 25 mm. Obstajata dva tipa notranjih žaluzij:

  • Standard ali klasik Količino svetlobe (naklon lamel) uravnavamo s pregibno vrtljivo palico. Dvigamo in spuščamo pa jih z dvižno najlonsko vrvico.
  • Diplomat ali IZO Krmiljenje z verižico, s katero uravnavamo naklon ter spuščanje in dvigovanje lamel.

Notranji screen roloji

Roloji imajo zaradi svoje uporabnosti ter enostavnosti pri nas dolgo tradicijo in so atraktivni tudi v moderni arhitekturi.

Ponujajo pester izbor barvnih vzorcev in materialov z različno prepustnostjo svetlobe.

Poznamo več izvedb rolojev, ki jih razlikujemo glede na obliko, dimenzije, materiale, način montaže …

Notranja senčila

Plise

Notranja senčila

Plise je senčilo iz finega gubanega platna. Zaradi svoje zasnove je prilagodljivo ter široko uporabno doma in v poslovnih prostorih, tako za dekoracijo kot za zatemnitev.

Sistem plise je primeren za vsak tip okna, za velika in majhna okna, strešna okna, stropna okna, okna nepravilnih oblik in zimske vrtove.

Eclise

Platno je v enem kosu ovito okoli pogonske in zaključne letve. Tako dobimo dve plasti senčila (platna), ki se krožno gibljeta za dva centimetra. Zaradi vzorca tkanine lahko zato spustimo svetlobo v prostor ali pa ga zasenčimo.

Odvečnega prostora za prehod svetlobe ni. Posebnost je tkanina, ki je razdeljena na popolnoma transparentne in netransparentne pasove s katerimi reguliramo svetlobo v prostoru. Je enostaven in funkcionalen sistem. Dizajn je moderen in trendovski.

Notranja senčila